Matcha

Matcha te er topp trend ute i Europa! Den ultra fine pulveriserte Tencha teen øker ikke i popularitet bare blant te-fantastene, men er nå også en viktig ingrediens for kokker!

Matcha grønn te har blitt drukket av japanerne i århundrer og grunnen til at de har gjort det og fortsatt gjør det er alle de utrolige helsefordelene matcha gir.
 
Mange kjenner fordelene med grønn te og den tradisjonelle japanske te-seremonien, men få er klar over den forsterkede effekten av det finmalte matcha-pulveret, hvor du utnytter alle fordelene i hele tebladene.
 
Forskning viser at matcha øker metabolismen, styrker forsvaret mot kreft, motvirker tidlig aldring og reduserer stressnivået.
 
ORAC-verdien («Oxygen Radical Absorbance Capacity», som er en måleenhet for antioksidanter) er rundt 1300 for matcha, sammenlignet med ca. 90 for ville blåbær! Spesielt epigallocatechin gallate (EGCG) som har forebyggende effekt mot kreft, er det mye av i matcha: mer enn 130 ganger nivået i vanlig grønn te.
 
Vi har sett artikler i Dagens Næringsliv som kaller matcha for «grønn te på steroider» og KK som kaller det «den nye helsedrikken». Prøv selv og vi føler oss sikre på at du lar deg begeistre!